About Me

My Photo
Mass Communication Students Association atau MASSA adalah satu persatuan pelajar yang berdaftar di bawah Bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) yang berperanan untuk menyatukan semua pelajar komunikasi tanpa mengira sequence dan menjalankan program untuk para pelajar di UiTM Shah Alam amnya dan di Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media khususnya.

18 September 2009

T-shirt Fakulti Daripada MASSA

www.tips-fb.com



TERBUKA KEPADA SESIAPA SAHAJA UNTUK MEMBUAT TEMPAHAN

T-shirt Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media dari MASSA
(design bersaiz A3)

Harga : RM15

walaubagaimanapun kami memerlukan tempahan melebihi 100 helai untuk merealisasikan pengeluaran t-shirt ini.


Sebarang pertanyaan atau tempahan, sila:
  • hubungi Aril (Bendahari MASSA dan juga pereka t-shirt) di talian 012-2904721
  • atau datang ke Bilik Gerakan MASSA.

15 komen:

Dzul said...

nak!!!!

Anonymous said...

alamak belakang design la lain tak adil ler budak dip letak kat mana????????????? tu degreeeeeeeeee jerrrrrrrrr

meor iszwan said...

alaaa yg ni untuk UiTM Shah Alam... sbb tu masscomm yg degree jer...
next time kt wat utk semua eh... huhu...

teringin nak tgk MASSA dengan Komed dpt begabung anjurkan program untuk dak2 masscomm UiTM tak kira dip, degree mahupun alumni......

Anonymous said...

eja mass comm pun tak reti. macam mana nak beli.
CORRECTION: Mass Comm. MASSA lah sangat!!!!!
satu lagi, black and white je???!!! pemalas!!!

Anonymous said...

bodoh.pemalas.ingat laku ke jual baju macam kain lap buruk ni.tak malu ke pakai baju macam ni..dah la salah eja.mana bakat2 mass comm yang banyak sgt idea tu.think la before wat camni.malu la weh!!!

iliz.norizan said...

i like the front design.
can't say the same about the back part.
maybe if you just have the images and not words baru nampak oomph.
anyway, kinda agree with previous two comments.
black and white je? add some colours baru nampak kemeriahan mass comm students.

that brings me to another point, tolonglah, before posting or printing any notices and even shirts, check the spelling. we are communication students, language is our forte. so have to live up to the image. even minor errors would raise people's eyebrows. tahulah budak mass comm, semua banyak mulut.

hope things would improve tremendously.

Anonymous said...

assalammuailaikum...kepada bloggers,kalau nak marah pon,x perlu nak maki hamun dalam blog ni...
"bodoh.pemalas" orang yang bercakap tu pandai sangat kerrr??? rajin sangat kerrr???
x payahla nak gedik-gedik cakap macam tu, korang pon same je...sepatutnya,korang come up dengan idea-idea yang interesting,bukan kondem orang...
hey...kalo macam ni la sikap korang yang suke mengkondem orang,memang x kan berjaya la korang...korang x bleh bekerja secara kumpulan... kesimpulannya,korang sendiri telah membuka pekung di dada sendiri...

Anonymous said...

adoi... hope blog ni bukan jadik tmpat nak betekam lidah.. massa dont mind received comments... but yeah.. "bodoh, pemalss " wow... i thought university students are well educated.. immatured... especially being masscommer... org yang komen tu.. mesti tak dpt something yang die nak kot.. rebelious... btw.. we try to reduce price thats we comeout with white t shirt.. by next week anyone can come to bilik gerakan massa to see the sample.. will let u guys know..

thx..

Anonymous said...

yup! truely correct...

first,i dont agree with those people who always give negative comments but did not ever come up with positive ideas...

second,i dont think spelling error was a big mistake here...its a short-form and it is not a word that has a specific spelling that includes in dictionary...short-form,babe...dont you know the concept of short-form???? then,MASSA is not stupid,okay??? it was you,actually...

please...be matured! dont show the stupidest of yourself by posting a silly comment..come on,we're a masscomm student and we should know how to communicate well through out the publics...

i'm just fine with the design...it looks simple,cute and informal...however,for those who thinks they have the "TALENT OF DESIGNING", please...show it to MASSA...

marcom said...

you guys... ape ni nak gado2... dak masscomm bkn camni u oll... tolonglah k... terima apa ajer yang ader... beggars cannot be choosers... if u r the leader then wat la... tak kan nak kondem jer.. tak kuasa la korang gaduh2... by the way.. baju tu ok la kan... bukan nak tayang setiap hari... bukannya buruk sangat pun... banyak sangat cerita.. yang tak nak tu takpa.. tapi i nak sangat... ahakss.. suke.. i ttp support aper jer dak masscomm wat ok...

uda said...

i suggest we totally change the design and give students chance to design tshirt and proceed in this blog for students vote

MASSA said...

MASSA menerima setiap cadangan dan kritikan tentang t-shirt ini. Buat penngetahuan semua, sedikit penambahbaikan akan dilakukan pada design t-shirt namun warna t-shirt dan design keseluruhan tidak akan diubah.

T-shirt ini dilihat sebagai salah satu jalan yang diusahakan MASSA dengan niat untuk menyatukan seluruh pelajar di fakulti kita. Jika sebelum ini kita lihat, kebanyakan t-shirt yang dikeluarkan hanya mewakili sequence masing-masing dan ada juga t-shirt berdasarkan kelas. T-shirt ini tidak dikeluarkan untuk kita bermusuh atau bergaduh sesama kita!

MASSA tidak mewajibkan penjualan t-shirt ini, hanya kepada mereka yang berminat sahaja. Kenapa designnya sedemikian dan harganya begitu itu semua ada sebab-sebabnya. Kami tidak memikirkan keuntungan dalam pengeluaran t-shirt ini dan harga yang ada sekarang dilihat dapat membantu rakan-rakan yang berminat untuk membelinya. Sebagai pelajar kita tahu kan keadaan kewangan kita bila dah hujung-hujung semester seperti sekarang.

Tentang cadangan untuk membuat pertandingan design dan memilih berdasarkan pilihan majoriti, cadangan itu sangat baik dan mungkin akan diusulkan kepada AJK MASSA yang akan datang. Untuk semester ini ia tidak dapat dilaksanakan atas faktor kekangan masa.

Kami di pihak MASSA sentiasa cuba melakukan yang terbaik untuk fakulti. Kami berterima kasih yang amat sangat kepada warga FKPM yang sentiasa membantu dan menyokong kerja-kerja yang dilakukan oleh AJK MASSA Sesi Disember 2008 - November 2009. Hanya Tuhan yang dapat membalas jasa baik anda.

Anonymous said...

noob gler t-shirt korang... baek aku beli kat uptown je lagi lawa dah la murah..... eja masscomm pun xtau ke noob gler.. baek korang adjust balek sebelum rugi ke buat tp x laku.. serius and honest opinion.. sekati la nak receive atau tak.. suggestion aku, gne cket element 3d in and line if tau r.... yang kat belakang 2 mende 2... ntah pe2... klu tol la serius la nak wat design masscom wat la professtional ckit bukan nyer ala ala budak2 atau hawaian.... tolong la jgn kosong sangat.... tau korang da wat terbaik tp last minit wat ape yg terbaik nye? if boleh la g tny pakar graphic..... bleh x? tolong la pls la demi masscom jgn t kene gelak fac lain parah nanti name msscom gak yg kene.. ok? orait... honestly from ur fren in design/media world...

Anonymous said...

mass comm is already an abreviation. the full title is mass communication. blaja elok elok skit eh. u cant abreviate an abreviation. before you condemn the people condemning you, learn the truth to their words. so what if they use profanities. you as degree students should accept criticism in all forms. kalau nk cakap elok2 susah la. i agree with the earlier posts. if they did not post anything, there wouldn't be anything. immature massa idiots. only when you learn to accept, can you lead.

iliz.norizan said...

i agree with the last two comments. bukan nak menghangatkan lagi pertelingkahan kat sini. but we need to remember, mass comm is an internationally used abbreviation. whereas 'com' stands for something entirely different. janganlah selalu anggap kritikan negatif sebagai cara untuk menjatuhkan spirit massa dari pihak rakan student, cuma mungkin it could be more membina. in life it's not all sweet and sugarcoated, kadang-kadang ada pahit jerihnya. kata student university, if kritik sikit melenting susahlah. amik yang mana boleh di-improve sudah. tak payah panjangkan isu. kita semua kan pelajar, learn from our mistakes and often orang lain yang nampak salah silap kita. tak bermaksud i'm better or the others yang korang anggap comment pakai tangkap muat je yang betul, but this is our view. evaluate. kata kitorang condemn sedangkan sama je korang condemn kitorang just because comment yang diberi nampak negatif. talk the talk and walk the walk please.

sebagai cadangan sahaja, maybe massa patut ada jurubahasa, or juru-translate or anything yang boleh avoid minor errors macam ni. so tak jadi kecoh macam sekarang.

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Entri Terkini

Komen Terbaru

Entri Popular