About Me

My Photo
Mass Communication Students Association atau MASSA adalah satu persatuan pelajar yang berdaftar di bawah Bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) yang berperanan untuk menyatukan semua pelajar komunikasi tanpa mengira sequence dan menjalankan program untuk para pelajar di UiTM Shah Alam amnya dan di Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media khususnya.

21 August 2010

Pusat Islam Sudah Dibuka Semula

www.tips-fb.com


Selepas lebih setahun ditutup untuk proses naik taraf dan pengubahsuaian, kini Pusat Islam UiTM Shah Alam telah beroperasi semula untuk kegunaan warga UiTM. Pengumuman pembukaan semula Pusat Islam telah diwar-warkan sendiri oleh Naib Canselor UiTM, Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar di dalam status Facebook beliau semalam (Jumaat, 20 Ogos 2010);

"Alhamdulillah, dengan penuh kesyukuran ingin saya maklumkan bahawa masjid (Pusat Islam) di Shah Alam (UiTM) telah dapat beroperasi semula mulai fardu Jumaat sebentar tadi. Lebih kurang 7,000 jemaah pada satu-satu masa dapat dimuatkan dan dilengkapi pendingin hawa. Saya menyeru kepada semua warga supaya menggunakannya dengan baiknya. Saya juga akan meminta supaya surau-surau di kampus cawangan tidak ketinggalan bagi dinaik taraf."
- Naib Canselor


Semoga Pusat Islam dapat diimarahkan oleh semua umat Islam untuk beribadah lebih-lebih lagi di bulan Ramadhan yang mulia ini.


0 komen:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Entri Terkini

Komen Terbaru

Entri Popular